2019-02-23 08:03:46• hírek • Szatmár.ro

Hét emelet magasban verték le a vakolatot a pénteki szélvészt követően

A pénteki szélsőséges időjárás miatt megrepedezett, veszélyessé vált vakolatot hét emelet magasból távolították el a tűzoltók.

Sárga jelzést adott ki február 22-én a Nemzeti Meteorológiai Ügynökség az orkán erejű szélre való tekintettel. Felbőszülten érkezett a hidegfront, légáramlatai fákat törtek ketté és tetőket repítettek tova.

 

Megyénkben négy súlyosabb esetről számolt be a katasztrófavédelem. Ezek közül az egyikben sajnos nem járhattak el azonnal. Míg jobbra fordult az idő, a tűzoltóság munkatársai biztosították a helyszínt a balesetek megelőzése érdekében.

 

Szatmárnémetiben, a Ganea utca nyolcemeletesei közül az egyik tömház falán mondott fel a vakolat jó része. A hatodik és hetedik emelet közti felület eltávolításához a lánglovagok a péntek délutáni bejelentést követően emelőkosaras tűzoltóautóval vonultak a helyszínre, de nem kockáztathattak. Olyan magasba emelkedve az erős szél életveszélybe sodorhatta volna munkatársaikat. A szélvész közepedte a jármű kibillenhetett volna, fölhoz csapva több tíz méter magasból a kosárban tartózkodókat.

 

A nem kis rizikóval járó manővert szombat délelőtt hajtották végre, már nem szólt közbe az időjárás. Az emelőkosaras “mutatványnak” köszönhetően megszabadították az épületet a veszélyessé vált burkolóanyagtól.

 

A járókelők és az autósok ismét biztonságban érezhetik magukat a környéken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: